Bakłażan w marynacie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna przek±ska kuchni arabskiej.

Potrzebne składniki

• 50 dag bakłażanów
• duzy zabek czosnku
• lyzeczka chili
• lyzeczka kminu rzymskiego
• lyzeczka slodkiej papryki
• 2 lyzki octu winnego
• czubata lyzka koncentratu pomidorowego
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Baklazany kroimy wzdluz na 8 plastrow, nastepnie przekrajamy kazdy plaster na pol. Nie obieramy. Wkladamy do garnka, wlewamy troche wrzacej , osolonej wody, dodajemy czosnek i gotujemy 10 mni (do miekkosci). Os±czamy i osuszamy. Mieszamy w miesce pozostale skladniki, laczymy z baklazanami, jeszcze raz lekko mieszamy. Schładzamy w lodowce. Podajemy np z bagietka.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)