Pieczony indyk

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gocha73
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczony indyk doskonałay na stół świąteczny

Potrzebne składniki

• golonki z indyka - 4 szt.
• papryka - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• ziemniaki - 1/2 kg
• majeranek - 1/3 op.
• kostka rosołwo - 1 szt.
• maga w płynie - 2 ml
• olej - 1/2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1.Majeranek mieszamy z magą. Dodajemy rozgniecioną kostkę rosołową, drobno posiekaną paprykę i mieszamy. Marynata powinna być gesta. Nakłuwamy mięso i wciskamy marynatę, resztą smarujemy mięso. Potem lekko solimy. Odstawiamy aby się przegryzło na kilka godzin. 2. Pieczemy w piekarniku w tem 220 stp. około 1,5 godziny. Po upływie godziny na blachę kładziemy obrane ziemniaki, grubo pokrojoną cebulę oraz paprykę i kropimy magą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gocha73
gocha73
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher