|
||||||||||
jajka faszerowane szynką i ogórkiemKrótki opis potrawytakie trochę na świętaPotrzebne składniki jajka - 12 majonez - 3 łyżka(i) szynka - 10 dag ogórki kiszone - 3 por - 1 sól pieprz ostra papryka w proszku ogórek zielony liście zielonej sałaty - kilka Etapy przyrządzania1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na połowę (wzdłuż jajka). Żółtka wyjąć i utrzeć z majonezem.
Szynkę, ogórki kiszone i por pokroić w drobną kostkę. Dodać je do masy żółtkowo majonezowej. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Przygotowaną masą napełnić połówki białek. Udekorować papryką w proszku i plasterkami ogórka zielonego.
Faszerowane jajka podawać na talerzu wyłożonym zieloną sałatą.
Smacznego.
Uwagiautor Dorota [02.04.2007] z strony www.smaczny.pl Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|