jajka faszerowane szynką i ogórkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: kaczuszka0901
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

takie trochę na święta

Potrzebne składniki

• jajka - 12
• majonez - 3 łyżka(i)
• szynka - 10 dag
• ogórki kiszone - 3
• por - 1
• sól
• pieprz
• ostra papryka w proszku
• ogórek zielony
• liście zielonej sałaty - kilka

Etapy przyrządzania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na połowę (wzdłuż jajka). Żółtka wyjąć i utrzeć z majonezem. Szynkę, ogórki kiszone i por pokroić w drobną kostkę. Dodać je do masy żółtkowo majonezowej. Przyprawić do smaku i wymieszać. Przygotowaną masą napełnić połówki białek. Udekorować papryką w proszku i plasterkami ogórka zielonego. Faszerowane jajka podawać na talerzu wyłożonym zieloną sałatą. Smacznego.

Uwagi

autor Dorota [02.04.2007] z strony www.smaczny.pl Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: kaczuszka0901
kaczuszka0901
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (5)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher