|
||||||||||
czekoladkaKrótki opis potrawyRozkosz dla podniebieniaPotrzebne składniki mleko - 1/2 szkl. cukier - 1 i 1/2 szkl. cukier waniliowy kakao - 3 łyżka(i) mleko w proszku - 3 szkl. masło roslinne lub margaryna Etapy przyrządzania1
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym przez 5 minut.
Dodajemy masło i gdy się rozpuści dodajemy mleko w proszku, bardzo dokładnie wymieszane z kakao. mieszamy drewnianą łyżką i gdy tylko powstanie gładka masa możemy dodać bakalie.
Całość wykładamy do formy wysmarowanej oliwą. wkładamy do lodówki
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|