|
||||||||||
Blok czekoladowyKrótki opis potrawydoskonały dla łasuchówPotrzebne składniki cukier - 2 szkl. herbatniki - 1 paczka kakao - 6 łyżka(i) bakalie - 10 dag margaryna - 1 szt. mleko w proszku - 1/2 kg woda - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Wodę,cukier,margarynę zagotować.Kakao i mleko w proszku razem wymieszać,po czym ciągle mieszając wlewać stopniowo zagotowaną wodę z tłuszczem i cukrem.Do powstałej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki.Masę przełożyć do wysmarownej tłuszczem formy keksowej.Wstawić do lodówki,aby dobrze zastygło.
Jak podawać?schłodzony pokrojony w grube plastry Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|