Blok czekoladowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonały dla łasuchów

Potrzebne składniki

• cukier - 2 szkl.
• herbatniki - 1 paczka
• kakao - 6 łyżka(i)
• bakalie - 10 dag
• margaryna - 1 szt.
• mleko w proszku - 1/2 kg
• woda - 1/2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Wodę,cukier,margarynę zagotować.Kakao i mleko w proszku razem wymieszać,po czym ciągle mieszając wlewać stopniowo zagotowaną wodę z tłuszczem i cukrem.Do powstałej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki.Masę przełożyć do wysmarownej tłuszczem formy keksowej.Wstawić do lodówki,aby dobrze zastygło.

Jak podawać?

schłodzony pokrojony w grube plastry Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher