Kulki ryżowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

prze pyszne

Potrzebne składniki

• ryż preparowany - 1 op.
• krówki - 15 dag
• toffi - 25 dag
• mleko - 1 łyżka(i)
• margaryna - 0,5 kostka(i)
• kakao - 3 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Na małym ogniu zagotować margarynę, cukierki i mleko. Następnie dodać kakao oraz ryż, wymieszać i lekko przestudzić. Z masy uformować kulki. Można obtoczyć je w wiórkach kokosowych lub cukrze krysztale.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)