|
|||||||||
Ryba pieczona w foliiKrótki opis potrawypyszna rybkaPotrzebne składniki ryby - 5 szt. oliwa - 5 łyżka(i) sok z cytryny - 5 łyżka(i) pieprz i sól Etapy przyrządzania1
Sprawion± rybę nacieramy oliw±,sol±,pieprzem i sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej smarujemy oliw± i na każdy kładziemy rybę. Zaginamy boki z obu stron i zawijamy w płaski rulon. Układamy na ruszt i piec 30 minut. Wykładamy na gor±cy talerz. Rybę polan± sosem /4 łyżki oliwy, 2 łyżki cytryny/ i doprawion± sol± i pieprzem do smaku podajemy z białym pieczywem lub frytkami i zielon± sałat±.
Smacznego!
Jak podawać?z białym pieczywem lub frytkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |