|
||||||||||
Pierożki z jabłkamiKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki mąka - 4 szkl. margaryna - 1 kostka(i) drożdże - 7 dag śmietana - 1 szkl. jajo - 1 szt. aromat waniliowy jabłka - 1 kg Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki wyrobić jak na pierogi. Jabłka zetrzeć na tartce i odcisnąć sok. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nakladac jabłka i sklejać pierożki. Posmarować ciastka rozmąconym jajem, posypać cukrem i upiec.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|