Różowy tort

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

..z malinami

Potrzebne składniki

• jajka - 7 szt.
• cukier - 1 szkl.
• mąka - 15 dag
• maliny - 60 dag
• żelatyna - 4 łyżeczka(i)
• kremówka - 40 dag
• cukier waniliowy - 1 op.
• płatki migdałowe - 5 dag
• galaretka malinowa - 5 dag

Etapy przyrządzania

1
Żółtka jajek utrzeć z 5 łyżkami cukru. Wymieszać z mąką. Białka ubić z 5 łyżkami cukru, dodać do ciasta. Z pergaminu wyciąć 5 kółek o średnicy 26cm. Wykładać nimi spód tortownicy. Każdy ze spodów posmarować 1/5 ciasta. Piec kolejno po 7min w temp. 200'C. Wszystkie spody ostudzić. Usunąć papier. Odłożyć 30 malin do dekoracji, resztę zmiksować z pozostałym cukrem. Rozpuścić żelatynę. Wymieszać z piure malinowym. Ubić 20dag śmietany z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połączyć z malinami. Powstałym, tężejącym kremem przełożyć placki biszkoptowe. Wierzch tortu ma stanowić krem. Ochładzać 3h. Udekorować resztą ubitej śmietany i malinami. Brzeg posmarować galaretką i posypać uprażonymi migdałami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher