Roladki rybne pieczone z boczkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

roladki

Potrzebne składniki

• filety z ryby (mintaj, dorsz, sola) - 8 szt.
• wędzony boczek - 250 g
• mleko - 1/2 l
• sok z cytryny
• sól pieprz
• olej
• natka

Etapy przyrządzania

1
Filety opłukać, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 30 min
2
Starannie osączyć. Opruszyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 min
3
Boczek pokroić na 8 cienkich plasterków
4
Na każdym filecie położyć plasterek boczku. Filety zawinąć i spiąć wykałaczką. Blachę wysmarować olejem. Ułożyć na nim roladki. Piec 20 min w temp 200 C. Udekorować natkami pietruszki
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher