Roladki z piersi indyka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Łatwe i szybkie w przygotowaniu

Potrzebne składniki

• Steki z piersi indyka - 4 szt.
• kieliszek winaiku
• Suszone śliwki - 8 szt.
• Jabłka - 2 szt.
• Cebula - 1 szt.
• Garść wyłuskanych orzechów włoskich
• Słodka papryka - 1 łyżeczka(i)
• Białe wino - 1/2 szkl.
• Olej - 4 łyżka(i)
• Rosól - 1/2 szkl.
• Śmietana - 1/2 szkl.
• Borówki lub konfitura z borówek - 2 łyżeczka(i)
• Sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso lekko rozbijamy na cienkie plastry, prószymy solą i pieprzem. Śliwki płuczemy, suszymy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy. Orzechy, śliwki, jabłka i cebulę siekamy, mieszamy.
2
Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na stekach. Plastry mięsa zwijamy w rulony, spinamy wykałaczkami, a następnie obsmażamy na oleju. prószymy papryką, wlewamy wino i rosół. Dusimy przez 15 minut, a następnie przekładamy na talerz.
3
Śmietanę, borówki lub konfiturę i winiak dodajemy do sosu z duszenia, gotujemy jeszcze przez chwilę. Roladki wkładamy do sosu, podgrzewamy. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher