|
||||||||||
SAŁATKA Z KARTOFLI I SELERAKrótki opis potrawysałatkaPotrzebne składniki 6 dużych kartofli 1 duży seler 1 cebula 1 gotowane żółtko łyżeczka cukru łyżeczka musztardy 3 - 4 łyżki śmietany łyżka octu winnego (albo soku z cytryny) Etapy przyrządzania1
Seler i ziemniaki gotujemy w łupinach w osolonej wodzie. Obieramy ze skórki, studzimy, kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Przygotowujemy sos: żółtka ucieramy drewnianą łyżką, dodajemy szczyptę soli i po kolei resztę ingrediencji. Dobrze ucieramy, polewamy tym sosem pokrojone jarzyny.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|