kasztanowe ciacho

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: oliwia02
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Dla dzieci
• Polska
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

jest pyszne i zawsze się udaje gor±co polecam ! proste do zrobienia !!! zycze smacznego ;D

Potrzebne składniki

• m±ka pszenna - 2 szkl.
• cukier - 1 szkl.
• masło - 1 kostka(i)
• mleko lub ¶mietana - 1 szkl.
• jajka - 4 szt.
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• kakao - 1 łyżka(i)
• tabliczka czekolady - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. Rozpusc masło w garnku. Uwazaj zeby się nie przypaliło.Wlej do niego mleko,dodaj cukier kostki czekolady i kakao.podgrzewaj składniki nie przerywaj±c mieszania tak długo az rozpusci się cukier a składniki znieni± się w br±zowy płyn . Odstaw aby przestygło .
2
2.Białka umiesc w misie miksera a zołtka w filizance . Przesiej do miski m±ke dodaj proszek i zołtka.
3
3. Wlej zawartosc garnka do miski. Wymieszajwszystkie składniki drewnian± lyzk± aby powstało gładkie br±zowe i lsni±ce ciasto.
4
4.Białka ubij na sztywn± pianę i przełoz je do miski z ciastem . Delikatnie wymieszaj a następnie wlej je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tart± bułk± blachy . Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)