|
|||||||||
kasztanowe ciachoKrótki opis potrawyjest pyszne i zawsze się udaje gor±co polecam ! proste do zrobienia !!! zycze smacznego ;DPotrzebne składniki m±ka pszenna - 2 szkl. cukier - 1 szkl. masło - 1 kostka(i) mleko lub ¶mietana - 1 szkl. jajka - 4 szt. proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) kakao - 1 łyżka(i) tabliczka czekolady - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1. Rozpusc masło w garnku. Uwazaj zeby się nie przypaliło.Wlej do niego mleko,dodaj cukier kostki czekolady i kakao.podgrzewaj składniki nie przerywaj±c mieszania tak długo az rozpusci się cukier a składniki znieni± się w br±zowy płyn . Odstaw aby przestygło .
2
2.Białka umiesc w misie miksera a zołtka w filizance . Przesiej do miski m±ke dodaj proszek i zołtka.
3
3. Wlej zawartosc garnka do miski. Wymieszajwszystkie składniki drewnian± lyzk± aby powstało gładkie br±zowe i lsni±ce ciasto.
4
4.Białka ubij na sztywn± pianę i przełoz je do miski z ciastem . Delikatnie wymieszaj a następnie wlej je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tart± bułk± blachy . Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |