Zapiekane jabłka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Przystawki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• białka - 3 szt.
• cukier wanioliowy - 1 op.
• cukier - 3 łyżka(i)
• pokrojone migdały - 2 łyżka(i)
• duże jabłka - 2 szt.
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• cyder - 100 ml
• tłuszcz do foremek

Etapy przyrządzania

1
1. Białka ubić z cukrem wanioliowym i łyżką cukru. Wymieszać z migdałami. 2. Jabłka pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Cukier skarmelizować i zalać cydrem, gotować kolejne 2 minuty. Wrzucić jabłka i pozostawić jeszcze na 2 minuty. Ułożyć w natłuszczonych foremkach, przykryć masą bezową. 3. Zapiekać w temp. 225 stopni C przez 3-4 minuty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher