|
||||||||||
Jajecznica z pomidoramiKrótki opis potrawyzarówno na śniadanie jak i na kolacjęPotrzebne składniki Mleko - 4 łyżka(i) Jajka - 4 szt. Pomidory - 4 szt. Masło - 6 łyżeczka(i) Szczypiorek - 2 łyżeczka(i) Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Pomidory opłukać, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Jajka wbić do miseczki, wlać mleko, posolić, popieprzyć i wymieszać. przygotowane pomidory włożyć na rozgrzane masło i chwilę smażyć. Gdy część soku wyparuje, wlać masę jajeczną, lekko zamieszać i smażyć chwilę, aż całkowicie sie zetną. Doprawić solą, pieprzem i posypać szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|