Marchewka w sosie jabłkowo-migdałowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie, które najbardziej smakuje gdy marchewki są ciepłe

Potrzebne składniki

• Marchewka - 50 dag
• Masło - 1 łyżka(i)
• Pęczek dymki
• Bekon - 6 lasterków
• Jabłko
• Garść płatków migdałowych
• Sok z cytryny - łyżeczka(i)
• Sól, pieprz
• Cukier

Etapy przyrządzania

1
Marchewki obrać, odciąć zielone kiście, przy każdej zostawiając kilkucentymetrowe łodyżki. Dokładnie umyć. Wodę zagotować, osolić, dodać masło. Wrzucić marchewki i gotować przez 10 minut. Dymkę oczyścić, jabłko umyć, przekroić, wyciąć gniazdo nasienne. Cebulę, jabłko i bekon pokroić w kostkę jednakowej wielkości. Bekon podsmażyć na suchej patelni, dodać jabłko i cebulę. Dusić, mieszając 3 minuty. Płatki migdałowe uprażyć na drugiej patelni, dodać do sosu. przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Marchewki wyjąć z wody, wyłożyć na ogrzany półmisek i polać ciepłym sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher