|
||||||||||
Kotlet schabowy w brzoskwiniachKrótki opis potrawyKotlet schabowy w brzoskwiniachPotrzebne składniki 4 kotlety schabowe bez kości, 2 brzoskwinie (świeże lub z puszki) 4 plasterki boczku lub szynki, 4 - 8 plasterków ostrego żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, olej Etapy przyrządzania1
Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym ogniu z obu stron, ok. 5 min. każdy kotlet. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kotletów położyć po plasterku boczku (lub szynki), połówkę brzoskwini i żółty ser. Całość zapiec w piekarniku w temp. 150°C - 180°C ok. 15 - 20 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|