|
|||||||||
Kluski kładzioneKrótki opis potrawyDobre i prostePotrzebne składniki m±ka - 450 g jaja(2szt) - 100 g woda - 200 ml Etapy przyrządzania1
Przesiać m±kę do miski. Do innej miski wybić jaja, wymieszać z wod± i sol±. Wlać masę jajeczn± do m±ki mieszaj±c. Ustalić gęsto¶ć ciasta, wyrobić. Formować kluski, wkładać do wrz±cej osolonej wody. Gotować 5-10minut ( do uzyskania jednolitego przekroju) na wolnym ogniu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |