Grillowane jabłka z nadzieniem kokosowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grillowane jabłka z nadzieniem kokosowym

Potrzebne składniki

• 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki posiekanych migdałów 4 łyżki dżemu morelowego
• szczypta sproszkowanego cynamonu 4 kwaśne jabłka odrobina miękkiego masła

Etapy przyrządzania

1
Wiórki kokosowe i migdały upażyć na patelni bez tłuszczu. Dodać dżem morelowy wymieszać z wiórkami kokosowymi, migdałami i cynamonem. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne (nie przekrawając ich!). Przygotowane jabłka wypełnić farszem, 4 kawałki folii aluminiowej posmarować masłem, zawinąć w nie jabłka i grillować przez ok. 40 minut, aż będą miękkie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher