królik pieczony na dziko

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• Comber i udka z 1 królika,
• 10 dag słoniny,
•  łyżka tłuszczu
• 2 cebule,
• 1 szklanka wody,
• 0,25 szklanki 6-procentowego octu,
• 7 ziaren ziela angielskiego,
• 7 ziaren pieprzu,
• 7 ziaren jałowca
• 2 z±bki czosnku

Etapy przyrządzania

1
Na 2 dni przed pieczeniem obkładamy mięso królika pokrojon± w plasterki cebul± i zalewamy zalew± przyrz±dzon± z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjmujemy, obieramy starannie z błon, naszpikowanych słonin±. Nacieramy sol± i obrumieniamy na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlewamy na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, wkładamy cebulę z zalewy i zamykamy szybkowar. Odgrzewamy 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos miksujemy i polewamy mięso
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)