Pascha dla poczatkujacych

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• zmielony tłusty twarug - 50 dag
• masło - 10 dag
• pól szklanki cukru pudru
• kwaśna smietana - 1/3 szkl.
• rodzynki - 20 dag
• obranych migdałow i smazonej w cukrze lub kandyzowanej skórki cytryny
• owoce suszone lub kondyzowane

Etapy przyrządzania

1
Skórkę cytrynową i migdały siekamy. Rodzynki chwilę moczymy w gorącej wodzie, po czym osączamy i osuszamy. Twaróg ucieramy z masłem , cukrem i śmietaną . nie dużą tortownicę wykładamy bazą i napełniamy masą serową. Przykrywamy gazą i obciążamy tależem lub deseczką. Wstawiamy na noc do lodówki. Gotową paschę bardzo delikatnie , by się nie rozpadła przekładamy na talerz i ładnie dekorujemy. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher