|
|||||||||
Ryżowe kotlety ze szpinakiemKrótki opis potrawydobre danie dla jaroszyPotrzebne składniki ryż - 25 dag jajka - 2 szt. bryndza - 7 dag szpinak - 20 dag masło - 4 łyżka(i) olej - 4 łyżka(i) listki bazylii - 2 łyżka(i) sol,pieprz,chilli - szczypta(y) z±bki czosnku - 2 szt. tarta bulka - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ryż ugotować w 3/4 litra osolonej wody.Os±czyć,przelożyć do miski i schłodzony wymieszać z jajkami,tarta bułk±,rozkruszon± bryndz±,pokrojonymi drobno listkami bazylii.Doprawić pieprzem oraz chilli.Odstawić na 20 minut.Szpinak przebrać,oderwać listki od gał±zek.Listki sparzyć wrz±tkiem.Os±czyć.Chwilę dusić szpinak na ma¶le z dodatkiem rozgniecionych z±bków czosnku.Do masy ryżowej dodać szpinak,wymieszać.Formować kotlety.Można je obtoczyć w tartej bułce i kła¶ć na gor±cy tłuszcz.Podawać z pomidorami z sol±,pieprzem i szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |