|
||||||||||
Chrupiący kurczakKrótki opis potrawysmacznyPotrzebne składniki kurczak z rosołu przyprawa do drobiu olej do smażenia 2 jajka 3-4 łyzki bułki tartej i mąki 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich lub laskowych Etapy przyrządzania1
Z osączonego kurczaka obrać skórę i kości , a kawałki miesa starnnie opruszyć przyprawą, przykryć i na 30 min wstawić do lodówki. Każdy z osobna kawałek obtoczyć najpierw w mące, a potem w rozstrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej wymieszanej z orzechami. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|