Pomidorowy ryż

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomidorowy ryż

Potrzebne składniki

• Oliwa z oliwek
• 1 duża cebula
• 1 z±bek czosnku
• 300 g ugotowanego ryżu
• 2 lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• 850 ml gor±cej wody

Etapy przyrządzania

1
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na ¶rednim ogniu na oliwie w dużym garnku. Dodać ryż, podsmażyć go przez 1 minutę.
2
2. Do gor±cej wody dodać vegetę. W wywarze rozpu¶cić koncentrat. Cało¶ć wlać do ryżu, zagotować, cały czas mieszaj±c.
3
3. Kiedy cało¶ć zacznie wrzec, dodać oregano, przykryc pokrywk±, gaz zmniejszyć do minimum. Gotować przez 25 - 30 minut, często mieszaj±c, aż ryż całkowicie wchłonie wywar.
4
4. Pod koniec gotowania przyprawić papryk± ostr±, słodk±, sol± i pieprzem. Dodać masło, wymieszać. Podawać na gor±co.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)