|
|||||||||
Pomidorowy ryżKrótki opis potrawyPomidorowy ryżPotrzebne składniki Oliwa z oliwek 1 duża cebula 1 z±bek czosnku 300 g ugotowanego ryżu 2 lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego 850 ml gor±cej wody Etapy przyrządzania1
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na ¶rednim ogniu na oliwie w dużym garnku. Dodać ryż, podsmażyć go przez 1 minutę.
2
2. Do gor±cej wody dodać vegetę. W wywarze rozpu¶cić koncentrat. Cało¶ć wlać do ryżu, zagotować, cały czas mieszaj±c.
3
3. Kiedy cało¶ć zacznie wrzec, dodać oregano, przykryc pokrywk±, gaz zmniejszyć do minimum. Gotować przez 25 - 30 minut, często mieszaj±c, aż ryż całkowicie wchłonie wywar.
4
4. Pod koniec gotowania przyprawić papryk± ostr±, słodk±, sol± i pieprzem. Dodać masło, wymieszać. Podawać na gor±co.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |