|
|||||||||
Kluski z szynk± i kurkamiKrótki opis potrawyKluski z szynk± i kurkamiPotrzebne składniki 50 dkg klusek krajanych lub gotowego makaronu np. włoskiego penne, 20 dkg szynki, 20 dkg kurek, 1 cebula, 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki masła sól, pieprz Etapy przyrządzania1
1. Szynkę pokroić w paski
2
2. Na ma¶le podsmażyć drobno pokrojon± cebulę, dodać oszczyczone i umyte, ale niekrojone kurki, szynkę, przesmażyć. Dodać pastę pomidorow±, doprawić sol± i pieprzem.
3
3. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 20 minut.
4
4. W tym czasie ugotować kluski, odcedzić, nie przelewać wod±, ale od razu wyłożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać i podawać z surówk±
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |