Kluski z szynk± i kurkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kluski z szynk± i kurkami

Potrzebne składniki

• 50 dkg klusek krajanych lub gotowego makaronu np. włoskiego penne,
• 20 dkg szynki, 20 dkg kurek, 1 cebula, 2 łyżki pasty pomidorowej, 2 łyżki masła
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Szynkę pokroić w paski
2
2. Na ma¶le podsmażyć drobno pokrojon± cebulę, dodać oszczyczone i umyte, ale niekrojone kurki, szynkę, przesmażyć. Dodać pastę pomidorow±, doprawić sol± i pieprzem.
3
3. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 20 minut.
4
4. W tym czasie ugotować kluski, odcedzić, nie przelewać wod±, ale od razu wyłożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać i podawać z surówk±
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)