|
||||||||||
Ciasto cappuccinoKrótki opis potrawyCiasto cappuccinoPotrzebne składniki 1 szkl. cukru, 1 szkl. maki ziemniaczanej, 7 jajek, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobnej kawy rozpuszczalnej, 2 opakowania kawy cappucino orzechowego (2 opakowania po 150 g kawy), odrobinka kakao KREM: 0.75 l śmietany kremówki słodkiej, 4 łyżeczki żelatyny 2 opakowania cappucino, 2 łyżeczki cukru pudru. Etapy przyrządzania1
Oddzielić białka od żółtek, utrzeć białka z cukrem na sztywną masę, stopniowo dodać żółtka dalej miksując. Mąkę ziemniaczaną przesiać , wymieszać z kawą rozpuszczalną, cappuccino w proszku, proszkiem do pieczenia i kakao. Wyjdzie trochę gęsta masa, którą trzeba równo rozprowadzić na blasze. Piec 25 - 30 min. w temp. 180°C. Gdy ciasto się już upiecze i ostygnie, przekroić je wzdłuż na dwa placki. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, można podgrzać, żeby lepiej się rozpuściła, ostudzić. Przygotować śmietanę. Ubić śmietanę mikserem z cukrem pudrem na sztywno, wsypać cappuccino, a na koniec dodać żelatynę, ładnie wymiksować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|