Pieczarki faszerowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Agnieszka19891
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nie tylko dla fanów pieczarek:)

Potrzebne składniki

• pieczarki - 1000 g
• masło - 20 g
• cebula - 30 g
• szynka - 80 g
• chleb tostowy - 1 kromka
• ser żółty - 30 g
• natka pietruszki - 10 g
• masło na wiórki - 20 g
• sól , pieprz, czosnek - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki umyć i obrać. Oddzielić kapelusze od trzonów. Trzony pieczarek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle i 3 minuty dusić. Pokruszyć tost. Zatrzeć ser. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać masę cebulowo-grzybową z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku. Kapelusze pieczarek napełnić przygotowaną masą, kładąc na wierzch wiórki maślane.. Piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni C przez 10minut. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher