Sałatka z rukolą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczna i zdrowa

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 50 dag
• olej - 4 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• białe wino - 1 i 1/2 szkl.
• mielony anyż - szczypta(y)
• mielona kolendra - szczypta(y)
• rukola - 25 dag
• jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
• boczek wędzony - 6 dag
• ocet winny - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki razem ze skorka pokroic w grube plastry.Ułożyć na blasze.Oproszyć solą i pieprzem.Skropić olejem.Wsunąć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.Następnie przełożyć do garnka i podlać winem.Przyprawić anyżem i kolendrą.Poisolić i dusić 5 minut.Jajka pokroić na ćwiartki,boczek w kosteczkę.Wysmażyć na chrupko na pozostałym oleju.Podlać octem i odrobiną wody,wymieszać.Powstały sos przyprawić.Oczyszczoną rukolę wymieszać z jajkami i ziemniakami.Przełożyć do salaterki.Polać sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher