Zupa pomidorowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczny obiadek :)

Potrzebne składniki

• pomidory w zalewie - 1 (850 ml) puszka(i)
• cebula - 1 szt.
• czosnek - 1
• masło - 1 łyżka(i)
• bulion - 1 szkl.
• sól - do smaku
• pieprz - do smaku
• bazylia - 1 pęczek
• gotowana szynka - 2 plasterki
• gęsta ¶mietana - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
1. Z puszki wyj±ć 2 pomidory, pokroić je w kostkę. Pozostałe pomidory zmiksować w zalewie. Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na ma¶le. Dodać zmiksowane pomidory z zalew± i bulion. Przyprawić i zagotować. 2. Listki bazylii i plasterki szynki pokroić w paseczki. Pokrojone w kostkę pomidory i połowę bazylii wrzucić do zupy. Jeszcze raz przyprawić. 3. Zupę przelać do głębokich talerzy, posypać pokrojon± szynk±, reszt± bazylii i pieprzem. Przed podaniem dodać do każdej porcji kleks gęstej kwa¶nej ¶mietany.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)