Wst±żki z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

makaron

Potrzebne składniki

• makaron wst±żki - 40 dag
• biała fasola z puszki - 15 dag
• pieczarki - 20 dag
• bulion - 3/4 szkl.
• oliwa - 3 łyżka(i)
• cebula
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę obrać, pokroić w kr±żki, podsmażyć na rozgrzanej oliwie
2
Pieczarki umyć, oczy¶cić i pokroić w plasterki
3
Grzyby dodać do cebuli, przyprawić sol± i pieprzem, wymieszać, dusić 10 min. Dodać ods±czon± z zalewy fasolę, podlać cało¶ć bulionem, dusić 5 min.
4
Makaron ugotować al dante
5
Odcedzić, przełożyć na talerz i polać sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)