Smażone banany z rodzynkami.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Evika
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Do tego deseru można podać kieliszek armaniaku lub rumu.

Potrzebne składniki

• banany - 4 szt.
• masło - 40 g
• brązowy cukier - 3 łyżka(i)
• rodzynki - 50 g
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• smietana
• lody

Etapy przyrządzania

1
Banany bez skórek kroimy na pół, a następnie wzdłuż. Na dużej patelni topimy masło, sypiemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy rodzynki oraz sok z cytryny i smażymy przez 3 minuty. Cały czas mieszamy. Kładziemy banany na patelnię i smażymy przez 5 minut, ąz staną się miękkie. Od czasu do czasu odwracamy by pokryły się syropem. Podajemy od razu z dodatkiem śmietany lub lodów.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher