Pieczeń cielęca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczeń cielęca

Potrzebne składniki

• cielęciny bez kości - 1,5 kg
• czosnku - 2
• tłuszczu (margaryny lub smalcu - 12 dag
• sól do smaku - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mięso obwiązujemy mocną nicią jak baleron, obsmażamy na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, nacieramy roztartym z solą czosnkiem. Wlewamy 0,5 szklanki wody, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Uwaga. Taką cielęcinę możemy przez kilka dni podawać na obiady pod różną postacią, również w formie obsmażanych w naleśnikowym cieście plastrów lub krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie itp. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher