Pieczeń wołowa duszona

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pieczeń wołowa duszona 50 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• wołowiny bez kości - 70 dag
• mąki - 1 łyżka(i)
• tłuszczu - 6 dag
• cebule - 2 szt.
• sól do smaku - 1 szczypta(y)
• szklanki wody - 0,5 szkl.

Przydatne akcesoria

tłuszczu

Etapy przyrządzania

1
Mięso obieramy z błon, usuwamy ścięgna, dobrze zbijamy tłuczkiem. Obsypujemy mąką i solą, zrumieniamy w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucamy oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumieniamy. Wlewamy wodę zamykamy szybkowar i ogrzewamy 50 minut. Po otwarciu szybkowaru zagęszczamy sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolewamy nieco wody. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher