|
|||||||||
szynka z pieczarkamiKrótki opis potrawyszynka z pieczarkamiPotrzebne składniki plasterków gotowanej szynki - 8 szt. pieczarek - 30 dag ¶mietany - 1/2 szkl. masła - 10 dag m±ki - 2 łyżka(i) mleka - 1/2 szkl. sól, pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Pieczarki myjemy i osuszamy. Czwart± ich czę¶ć kroimy w cienkie plasterki, resztę bardzo drobno siekamy. Wszystkie pieczarki gotujemy w słonej wodzie przez 2 min. Posiekane, mieszamy z sosem beszamelowym, przygotowanym z mleka, m±ki i połowy masła. Na spodzie półmiska układamy 4 plastry szynki i przykrywamy pieczarkami z beszamelem. Na wierzchu kładziemy pozostałe plastry szynki, wlewamy ¶mietanę podgrzan± z rozpuszczonym masłem. Posypujemy sol± i pieprzem, polewamy resztę sosu, dekorujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wstawiamy do piekarnika (200 o C) na 5 min, by danie się zarumieniło.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |