szynka z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowin±
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szynka z pieczarkami

Potrzebne składniki

• plasterków gotowanej szynki - 8 szt.
• pieczarek - 30 dag
• ¶mietany - 1/2 szkl.
• masła - 10 dag
• m±ki - 2 łyżka(i)
• mleka - 1/2 szkl.
• sól, pieprz - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy i osuszamy. Czwart± ich czę¶ć kroimy w cienkie plasterki, resztę bardzo drobno siekamy. Wszystkie pieczarki gotujemy w słonej wodzie przez 2 min. Posiekane, mieszamy z sosem beszamelowym, przygotowanym z mleka, m±ki i połowy masła. Na spodzie półmiska układamy 4 plastry szynki i przykrywamy pieczarkami z beszamelem. Na wierzchu kładziemy pozostałe plastry szynki, wlewamy ¶mietanę podgrzan± z rozpuszczonym masłem. Posypujemy sol± i pieprzem, polewamy resztę sosu, dekorujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wstawiamy do piekarnika (200 o C) na 5 min, by danie się zarumieniło. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)