|
|||||||||
Frykadele z polędwicyKrótki opis potrawyFrykadele z polędwicyPotrzebne składniki polędwicy wołowej - 25 dag polędwicy wieprzowej - 25 dag tartej bułki - 10 dag cebula - 1 szt. jajko - 1 szt. margaryna lub olej do smażenia - 1 szt. sól, pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Obie polędwice z cebul± mielimy w maszynce, dodajemy tart± bułkę, jajko, sól, pieprz i kilka łyżek zimnej wody. Masę dobrze wyrabiamy rękoma. Tłuszcz rozgrzewamy mocno na patelni, masę kładziemy łyżk±, formujemy grube placki; smażymy je na rumiano z obu stron. Podajemy wprost z patelni z frytkami lub purée ziemniaczanym oraz zielon± sałat± lub innymi surówkami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |