|
|||||||||
pasta z w±tróbkiKrótki opis potrawypasta z w±tróbkiPotrzebne składniki w±tróbek z drobiu - 25 dag jajka ugotowane na twardo - 2 szt. cebuli - 15 dag umytej posiekanej naci pietruszki - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
W±tróbki myjemy, oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w piórka, solimy, wsypujemy na patelnię, ogrzewamy mieszamy, aż zmięknie i zżółknie. Wówczas dodajemy przygotowan± w±tróbkę, podlewamy. kilkoma łyżkami wrz±cej wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż w±tróbka zmieni barwę. Solimy, oprószamy pieprzem. Dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy posiekan± pietruszkę. Gdy potrawa wystygnie, miksujemy z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. Sprawdzamy smak, ewentualnie przyprawiamy sol± i pieprzem. Gotow± pastę wykładamy na salaterkę, przykrywamy, oziębiamy w lodówce. Przed podaniem dekoracyjnie posypujemy posiekanym drobno jajkiem. Podajemy jako dodatek do pieczywa.
Smacznego!
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
Zrobiłam bez pietruszki, dodaj±c odrobinę majonezu. Pyszna.
autor: Anonim dodany dnia 2010-11-20 18:58:38