pasta z w±tróbki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pasta z w±tróbki

Potrzebne składniki

• w±tróbek z drobiu - 25 dag
• jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
• cebuli - 15 dag
• umytej posiekanej naci pietruszki - 4 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
W±tróbki myjemy, oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w piórka, solimy, wsypujemy na patelnię, ogrzewamy mieszamy, aż zmięknie i zżółknie. Wówczas dodajemy przygotowan± w±tróbkę, podlewamy. kilkoma łyżkami wrz±cej wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż w±tróbka zmieni barwę. Solimy, oprószamy pieprzem. Dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy posiekan± pietruszkę. Gdy potrawa wystygnie, miksujemy z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. Sprawdzamy smak, ewentualnie przyprawiamy sol± i pieprzem. Gotow± pastę wykładamy na salaterkę, przykrywamy, oziębiamy w lodówce. Przed podaniem dekoracyjnie posypujemy posiekanym drobno jajkiem. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)

smaczna !
Zrobiłam bez pietruszki, dodaj±c odrobinę majonezu. Pyszna.
autor: Anonim dodany dnia 2010-11-20 18:58:38
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)