Kura w potrawce z warzyw

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kura w potrawce z warzyw 35 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• kura - 1 szt.
• pęczek włoszczyzny bez kapusty - 1 szt.
• duża cebula - 1 szt.
• mąki - 1 łyżka(i)
• śmietany - 0,5 szkl.
• sól i zielenina do smaku - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Sprawioną kurę kroimy na kawałki, solimy, zalewamy wodą. Zamykamy szybkowar, ogrzewamy 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otwieramy, wkładamy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ponownie szybkowar zamykamy i ogrzewamy 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zaraz po otworzeniu szybkowaru wlewamy do niego wymieszaną ze śmietaną mąkę i dobrze mieszamy. Podajemy potrawę z kaszą lub kartoflami i surówkami. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher