|
||||||||||
Kuropatwy pieczoneKrótki opis potrawyKuropatwy pieczone 25 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki kuropatwy lub przepiórki - 4 szt. świeżej słoniny - 10-15 dag tłuszczu - 6 dag sól do smaku - 1 szt. zielenina do przybrania - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Skruszałe i sprawione kuropatwy osuszamy w ściereczce i nacieramy solą, a następnie owijamy w cienkie plastry słoniny i obwiązujemy nitką. Rozgrzewamy tłuszcz w szybkowarze i obrumieniamy na nim tuszki kuropatw, po czym wlewamy 0,5 szklanki wody, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 25, minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po upieczeniu zdejmujemy nitki, każdą kuropatwę przepoławiamy wzdłuż. Układamy na półmisku, polewamy sosem z pieczenia i przybieramy zieleniną.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|