|
||||||||||
Kura z ananasemKrótki opis potrawyKura z ananasemPotrzebne składniki kura - 2 kg ananas - 1/2 szt. cukier - 1 łyżeczka(i) słoiczek majonezu - 1 szt. słodka śmietana - 2 łyżka(i) listki sałaty - 3-4 szt. sól - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
1,5 I wody gotujemy z 10 dag soli i studzimy. Sprawioną i umytą kurę dzielimy na porcje i wkładamy do solanki na 2 dni. Od czasu do czasu przewracamy, żeby wszystkie kawałki jednakowo się zasoliły. W przewidzianym terminie wyjmujemy porcje kury i gotujemy w małej ilości wody. Ściągamy skórkę i mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Majonez mieszamy ze śmietanką i z cukrem, dodajemy pokrajany w drobną kostkę ananas. Salaterkę lub półmisek wykładamy liśćmi sałaty, na nich ułożyć kawałki kury, polewamy przygotowanym sosem.
Smacznego!
Jak podawać?Podajemy z gorącymi, pieczonymi ziemniakami na słodko. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|