Szyjka gęsia po żmudzku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Szyjka gęsia po żmudzku

Potrzebne składniki

• Szyjka gęsia - 1 szt.
• ziemniaki - 4 szt.
• mleko - 1/2 szkl.
• boczek - 2 dag
• cebula - 1/2 szt.
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i zcieramy na tarce o drobnych otworach. Odciskamy sok. Boczek i cebulę przesmażamy, dodajemy do utartych ziemniaków i zalewamy wrzącym mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu, mieszamy. Do skórki ściągniętej z szyjki wkładamy nadzienie, oba otwory zaszywamy, z wierzchu nacieramy solą i masłem. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy. Smacznego!

Jak podawać?

Podajemy pokrajaną na plastry i polaną gorącym, topionym masłem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher