|
||||||||||
Szyjka gęsia po żmudzkuKrótki opis potrawySzyjka gęsia po żmudzkuPotrzebne składniki Szyjka gęsia - 1 szt. ziemniaki - 4 szt. mleko - 1/2 szkl. boczek - 2 dag cebula - 1/2 szt. sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i zcieramy na tarce o drobnych otworach. Odciskamy sok. Boczek i cebulę przesmażamy, dodajemy do utartych ziemniaków i zalewamy wrzącym mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu, mieszamy. Do skórki ściągniętej z szyjki wkładamy nadzienie, oba otwory zaszywamy, z wierzchu nacieramy solą i masłem. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy.
Smacznego!
Jak podawać?Podajemy pokrajaną na plastry i polaną gorącym, topionym masłem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|