|
|||||||||
Pasztet z gęsich w±tróbekKrótki opis potrawyPodajemy jako przek±skę.Potrzebne składniki w±tróbki gęsie - 50 dag masło - 15 dag smalec - 2 łyżka(i) cebula - 1 szt. grzyby suszone - 1 dag gałka muszkatołowa - 1 łyżka(i) imbir - 1 szt. sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Grzyby namaczamy na noc w małej ilo¶ci wody, następnego dnia ugotowane do miękko¶ci; wywar odparowujemy do pół szklanki. Cebulę kroimy w cienkie talarki podduszamy nie rumieni±c, dodajemy pokrajane w plastry w±tróbki. Dusimy razem ok. 15 min. Mielimy 3 razy w maszynce, używaj±c sitka do pasztetów. Do masy dodajemy masło, pieprz, utart± gałkę muszkatołow±, imbir, sól i wywar z grzybów; starannie wyrabiamy na gładk± masę. Formujemy na półmisku w kształt piramidki. Z podanej ilo¶ci składników otrzymuje się 75 dag pasztetu.
Smacznego!
Jak podawać?Podajemy jako przek±skę. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |