Pasztet z gęsich w±tróbek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podajemy jako przek±skę.

Potrzebne składniki

• w±tróbki gęsie - 50 dag
• masło - 15 dag
• smalec - 2 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• grzyby suszone - 1 dag
• gałka muszkatołowa - 1 łyżka(i)
• imbir - 1 szt.
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Grzyby namaczamy na noc w małej ilo¶ci wody, następnego dnia ugotowane do miękko¶ci; wywar odparowujemy do pół szklanki. Cebulę kroimy w cienkie talarki podduszamy nie rumieni±c, dodajemy pokrajane w plastry w±tróbki. Dusimy razem ok. 15 min. Mielimy 3 razy w maszynce, używaj±c sitka do pasztetów. Do masy dodajemy masło, pieprz, utart± gałkę muszkatołow±, imbir, sól i wywar z grzybów; starannie wyrabiamy na gładk± masę. Formujemy na półmisku w kształt piramidki. Z podanej ilo¶ci składników otrzymuje się 75 dag pasztetu. Smacznego!

Jak podawać?

Podajemy jako przek±skę. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)