Zapiekane plastry szynki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zapiekane plastry szynki

Potrzebne składniki

• 0.5 kg miesa mielonego - 10 plastrow szynki konserwowej - 20 dkg sera zoltego - sos pomidorowy - sol

Etapy przyrządzania

1
mięso podsmażyć z przyprawami, dodać sos pomidorowy. Odstawić do lekkiego ostygnięcia. W międzyczasie nasmarować blachę tłuszczem. Rozłożyć szynki, na każdej położyć trochę farszu, posypać serem i zawinąć ruloniki. Po zawinięciu ułożyć na blachę i posypać reszta startego sera. Zapiekać ok 15 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher