Nadziewane gruszki z grilla

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Nadziewane gruszki z grilla

Potrzebne składniki

• 2 duże gruszki , 2 łyżki stołowe masła ,200 g powideł z borówek
• 30 g łagodnego sera pleśniowego np. rokpol
• 100 g słodkiej śmietanki

Etapy przyrządzania

1
1. Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie.
2
2. Nastepnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek.
3
3. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później.
4
4. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracająć. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze.
5
5. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawac z borówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher