Zielona sałatka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zielona sałatka na wiosnę.

Potrzebne składniki

• roposzka lub sałata o niedużych liściach - 1 główka
• cebule (średnie) - 2 szt.
• drobny szypiorek - pół pęczka
• sól - do smaku
• oliwa z oliwek - 1 łyżka(i)
• sok z 1/2 cytryny
• zmielony biały pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
1. Liście sałaty umyć, osuszyć. 2. Cebule obrać, drobno pokroić, umyty szczypiorek posiekać. 3. Sól rozpuścić w 1/2 łyżeczki wody, dodać sok z cytryny i oliwę oraz biały pieprz. 4. Listki ułożyć w salaterce, posypać posiekaną cebulą i szczypiorkiem, skropić sosem, schłodzić. Można podawać na przystawkę albo jako dodatek do głównego dania.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher