Gicz cielęca na placku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

podawać na plackach ziemnaczanych bardzo dobre w smaku

Potrzebne składniki

• golenie cielęce - 2 szt.
• cebula
• ziemniaki - 1 kg
• kapusta kiszona - 50 dag
• boczek - 20 dag
• bułka tarta
• jajko
• pół szklanki bulionu
• smalec lub olej do smażenia
• mieszanka ziół: 4 łyżki różnych przypraw( zioła prowansalskie, przypreawa do cielęciny, ostra papryk
• pół szklanki oleju

Etapy przyrządzania

1
Wymieszac przyprawy z olejem, natrzeć mięso i wstawić na dobę do lodówki. Utuc ugotowane ziemniaki. Obgotować kapustę. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, odsmaż i wymieszać z kapustą, jajkiem i ziemniakami. Uformój dwa placki obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć. Zabejcować giczki cielece podsamżyć w brytwance, podlać bulionem i dusić do miękkości.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher