fasola z baranin±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

fasola z baranin±

Potrzebne składniki

• 40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goĽdziki, 2 z±bki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki o

Etapy przyrządzania

1
Namoczon± poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękko¶ci w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczy¶cić, umyć, pokrajać w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrajan± cebulę, skropić bulionem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrajan± marchewkę, posiekany czosnek, goĽdziki, listek laurowy wlać pozostały bulion. udusić do miękko¶ci, wymieszać z fasol±. Gotow± potrawę przyprawić do smaku sol± i pieprzem. Podawać z dodatkiem sałatki z buraków.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)