|
|||||||||
fasola z baranin±Krótki opis potrawyfasola z baranin±Potrzebne składniki 40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goĽdziki, 2 z±bki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki oEtapy przyrządzania1
Namoczon± poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękko¶ci w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczy¶cić, umyć, pokrajać w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrajan± cebulę, skropić bulionem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrajan± marchewkę, posiekany czosnek, goĽdziki, listek laurowy wlać pozostały bulion. udusić do miękko¶ci, wymieszać z fasol±. Gotow± potrawę przyprawić do smaku sol± i pieprzem. Podawać z dodatkiem sałatki z buraków.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |