|
||||||||||
Gulasz z fasoliKrótki opis potrawygulasz z fasoliPotrzebne składniki 1 kg fasoli, - 2-3 cebule, - 1 czubata łyżka tłuszczu, - kilka ząbków czosnku, - 2-3 pomidory, - 1 łEtapy przyrządzania1
asolę myjemy, przebieramy i moczymy w wodzie przez przynajmniej 4-5 godzin. Cebulę kroimy na drobną kostkę. Do garnka wkładamy tłuszcz, roztapiamy go, dodajemy cebulę i czosnek, podsmażamy na złoty kolor. Wsypujemy czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy, lekko podgrzewamy i dolewamy pół litra wody. Fasolę odcedzamy, dodajemy do cebuli z papryką razem z pokrojonymi pomidorami. Dolewamy tyle wody, żeby przykryła fasolę. gotujemy do miękkości na dość wolnym ogniu. W trakcie gotowania często mieszamy, dosalamy do smaku i uzupełniamy wyparowaną wodę. Z kiełbasy ściągamy skórkę i kroimy w plasterki. Kiełbasę dodajemy, gdy fasola jest już prawie miękka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|