Naleśniki ze szpinakiem

Aktualna ocena: 4.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pychotki!!

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• 25 dkg mąki
• 1 szkl. mleka
• 1 szkl. wody
• 2 jaja
• 2 - 3 łyżki oleju
• sól
• tłuszcz do smażenia
• Nadzienie:
• 50 dkg szpinaku
• łyżka masła
• 1 jajo
• 10 dkg tartego żółtego sera

Etapy przyrządzania

1
Szpinak przebrać, usunąć ogonki, wymyć w dużej ilości wody, osączyć, drobno posiekać. Szpinak, jajo i utarty ser przysmażyć na patelni, dobrze wymieszać i przyprawić do smaku. Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Na naleśniki nakładać wałeczki nadzienia i zwijać w ruloniki. Układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Każdą warstwę smarować stopionym masłem. Potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Podawać gorące w naczyniu, w którym się zapiekały.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher