czerwona sałatka z owoców.

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Evika
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
50 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
100 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo szybko sie robi, a jakie smakowite.

Potrzebne składniki

• truskawki - 225 g
• maliny - 100 g
• czerwona porzeczka - 225 g
• morwy lub jeżyny - 100 g
• czerw¶nie lub wi¶nie - 450 g
• cukier - 100 g
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• koniak - 2 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

lodówka

Etapy przyrządzania

1
Przygotować syrop z cukru: wsyp cukier do małego rondelka i zalej 300 ml wody.. Doprowadzić do wrzenia i gotuj przez 2 – 3 minuty, aż powstanie syrop. Dodaj sok z cytryny i koniak. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Przygotuj owoce i włóż do salaterki. Zalej syropem i lekko wymieszaj, tak aby owoce pokryły się syropem. Schładzaj w lodówce przez ok. 30 minut. Smacznego.

Jak podawać?

Podawac jako deser. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)