marcepan

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: asia_bejbsu
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Wielkanoc
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny marcepan własnej roboty ;)

Potrzebne składniki

• płatki migdałowe - 10 dag
• cukier puder - 10 dag
• białko - 1 szt.
• olejek migdałowy - 1 szt.
• sok z cytryny - 1 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

miseczka i łyżka do ugniatania

Etapy przyrządzania

1
Miksujemy płatki migdałowe. Do cało¶ci dodajemy połowę cukru pudru i ucieramy ok 3minut, aż składniki dobrze się poł±cz±
2
Dodajemy resztę cukru, białko, kilka kropel soku z cytryny i olejku migdałowego. Ucieramy aż masa konsystencj± będzie przypominać plastelinę ;)

Jak podawać?

na ciasta, jako figurki ;)

Uwagi

je¶li masa jest mało plastyczna można dodać jeszcze więcej cukru pudru ;) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)